EM2 - Duurzame Evenementenlocatie Groningen
^

Solar Venue

Een duurzaam evenement organiseer je bij EM2

EM2 is dé locatie als je op zoek bent naar een duurzame twist aan je evenement. Zo zijn wij de eerste, en tot nu toe enige, duurzame evenementenlocatie in Europa dat zelfvoorzienend is in energie opwekking én opslag door middel van zonnepanelen. Bij EM2 Solar Venue kan je dus een energieneutraal evenement organiseren.

Daarnaast werken wij onder andere met lokale leveranciers, gebruiken we geen wegwerpplastic en blijven we zoeken naar nieuwe manieren om meer bij te dragen aan een groen heden en een groenere toekomst.

Wat vind je allemaal bij EM2?

Binnen:

>> Unieke concertzaal met balkon met grote bar
>> Sfeervol voorcafé met ware zitkuil en kleine bar

Buiten:

>> Festivaltuin met hangmatten, loungebanken, biertafels, lange eettafels en statafels
>> Stretchtent voor overkapping of break-out ruimte
>> Open terras en schaduwplekken
>> Vuurschalen
>> Buitenbar met optie tot cocktailbar
>> Buitenpodium met licht en geluid
>> Onze EM2 kippen en varkens (op aanvraag laten we deze los rondlopen)

Wij zijn van ‘groen moet je doen’. Benieuwd naar ons hele verhaal? We vertellen je er graag over bij duurzaam ondernemen.

>> We hebben zonnepanelen en een accupakket en zijn daarmee eerste podium van Europe dat grotendeels zelfvoorzienend is in stroom.
>> Ons gebouw is gebouwd op basis van cradle-to-cradle, wat er op neer komt dat het helemaal uit elkaar gehaald kan worden.
>> In het gebouw en interieur zijn veel gerecyclede materialen gebruikt.
>> Onze huiswijnen zijn biologisch. Veel bar en keuken producten komen van regionale producenten of leveranciers.
>> We zijn de eerste duurzame evenementenlocatie van Groningen dat definitief afscheid heeft genomen van zacht plastic bekers. Wij werken met glaswerk of hardcups.

Minder milieu impact maken? Ook de duurzame kant van uw bedrijf of organisatie extra benadrukken? Dan zijn wij de uitgelezen duurzame evenementenlocatie hiervoor! Ook zijn we benaderbaar voor lezingen en advies over duurzaam ondernemen en bouwen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.