Duurzaam Podium

Duurzaam ondernemen en groene innovaties staan hoog op de agenda. Wilt u deze kant van uw bedrijf of organisatie extra benadrukken? Dan zijn wij de uitgelezen locatie hiervoor.

Bij EM2 beschikken we over een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. En dus voeren we geen eindeloze discussies over duurzaam ondernemen, bewust bouwen, sustainable development en ‘een betere wereld.’ Wij doen gewoon groen. 

HET GEBOUW*

DE INVULLING

DAGELIJKSE GANG VAN ZAKEN

En zo zijn er nog veel meer zaken. Waar het om gaat is, dat we ons bij iedere schakel in het bedrijfsproces afvragen: “Wat is een duurzame, doch haalbare en betaalbare, oplossing?” We zijn nog lang niet helemaal klimaatneutraal maar zien deze groene bedrijfsvoering vooral als een dagelijkse uitdaging waar we graag mee bezig zijn.

Wil je nóg meer weten? We zijn ook benaderbaar voor lezingen en advies over duurzaam ondernemen en bouwen. Neem dan contact met ons op. 

*TOELICHTING

EM2 kan sowieso tot 2030 blijven staan op het voormalige Suikerunie terrein. Dat is lang, maar niet voor eeuwig. Bij de bouw hebben we daarom direct meegenomen hoe we de boel weer netjes kunnen achterlaten. We hebben daarom Cradle-to-Cradle bouw als uitgangspunt genomen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de bruikbaarheid van materialen nadat ze hun ‘tijdelijke functie’ hebben verloren. EM2 is één groot bouwpakket; alles kan weer uit elkaar worden gehaald en ergens anders worden opgebouwd, of de materialen kunnen afzonderlijk weer worden ingezet. We hebben een minimum aan betonfundament toegepast (alleen bij de spanten). Daarnaast is het pand extra geïsoleerd waardoor het de warmte in de winter goed vasthoudt en het binnen in de zomer lekker koel blijft.

Hoe bouw je een circulaire concertzaal?
De basis van het idee om een gebouw als “materialen bank van de toekomst” te gebruiken komt ook terug in het hergebruik van materialen die zijn waarde blijven behouden. Zo zijn de stalen spanten gerecycled en maken we gebruik van containers als opslag. Die zijn over 10 jaar waarschijnlijk meer waard dan ze bij aanschaf hebben gekost met het oog op het schaarser worden van metaal. De ondergrond van ons pand is niet van gestort beton maar van H-klinkers met daarover een vloer van gebruikte steenschotten. Er is lang nagedacht over de akoestische eigenschappen voor een moderne zaal met meerdere toepassingen. Voor zowel spraak als muziek is de EM2 akoestiek uniek te noemen. 

We vertellen graag meer over het bouw concept. Neem gerust contact op voor meer informatie.