Teye Guitars Clinic - EM2 Groningen
^

Teye Guitars Clinic

Datum: 03/03Deur open: 16:30
Prijs: €GRATISGenre: Guitaar Clinic

3 Maart komt Teije wijnterp een vol programma draaien bij EM2. Beginnend met een clinic over zijn methodes, gitaarbouw, denkpatronen, en trucs. We sluiten af met een optreden van Teije en MadDog, kaartjes hiervoor koop je hier. De clinic is gratis te bezoeken.

Teye Guitars

Teije bouwde in 1981, in de werkplaats van, en samen met zijn vader, van een rechthoekig blok plexiglas en een handvol surplus parts een kopie van z’n originele 1969 Ampeg Dan Armstrong. Een gitaar waarmee hij faam verwierf, platen opnam, en natuurlijk nog steeds heeft en bespeelt, de originele lang sinds voor veel geld naar Japan verkocht.


Toen bouwde hij 23 jaar later voor zichzelf een kopie van zijn Metaaltop Tony Zemaitis gitaar en toen een verbeterde versie (welke hij ook weer prima verkocht) …En toen was Teije ineens gitaarbouwer, en zetten hij en zijn vrouw Flamencodanseres Belén een punt achter hun tournees, en wonen nu met hun twee kinderen op het platteland op fietsafstand van Sevilla (Spanje) De gitaren welke Teije daar maakt, verkopen gretig over de hele wereld, deels vanwege hun luxueuze uiterlijk (‘Objects of Art’) maar meer nog om hun ongelooflijke sound, veelzijdigheid, en bespeelbaarheid. Teije lanceerde in 2008 een secundaire door employees gemaakte budgetlijn maar bouwt tegenwoordig weer alleen top-of-the-line luxe-gitaren welke A/B-vergelijkingen met andere (zelfs met de zg. ‘klassiekers’) routinematig glorieus winnen.


Tijdens deze clinic wil Teije speciaal aandacht schenken aan een Q&A. Kom langs en neem een kijkje in zijn werkwijze en denkpatronen rondom het bouwen van de iconische Teye Guitars en leer meer over guitarbouw- en onderhoud, bedrading, componenten, resonantie en setup trucs.


Deur open: 16:30

Start Clinic: 17:00

Entree: GRATIS