Teije Wijnterp ✰ MadDog - EM2 Groningen
^

Teije Wijnterp ✰ MadDog

Datum: 03/03Deur open: 20:00
Genre: Blues, Rock, Guitar

Gitaarvirtuoos Teije (Teye) Wijnterp keert terug naar zijn roots. Op zondag 3 maart staat hij op het podium van EM2.

Over Teije

Wijnterp gaf ooit les op de popacademie in Grunn, maar is van origine een echte Fries. Wij noemen hem gewoon een Noorderling, ook al woont hij al jaren een stuk zuidelijker. Van Texas in de US naar Spanje, en alle wegen die daar tussen zijn afgereisd, Teije heeft overal zijn stempel op gedrukt.

Met eigen muziek formaties in de 70’s en 80’s in Nederland (Rebels, RTC, Killed in Action en Teije’s Mess Express), vertrok hij midden jaren ‘90 naar de Verenigde Staten als talentvol Flamenco- en elektrisch gitarist. Daar werkte hij o.a. met de landelijk bekende countryrocker Joe Ely, en speelt hij samen met artiesten als Rick Trevino, Dwight Yoakam, Roseanne Cash, David Lindley, Rosie Flores en Bruce Springsteen. Teije is zelfs geschoold door the one and only Paco Peña.

Tegenwoordig woont hij in Spanje met vrouw en kinderen en bouwt daar gitaren die over de hele wereld verkopen. Een waar gitaarvirtuoos kun je Teije (of Teye) wel noemen, wij vinden het dan ook een waar genoegen om hem te mogen ontvangen bij EM2 Groningen.

Teye Guitars

Teije zal in EM2 ‘s middags om 17:00 een gratis Clinic geven over zijn methodes, gitaarbouw, denkpatronen, en trucs. Teije zowel als andere ‘MadDog’ gitarist Syp bespelen Teye-gitaren dus geïnteresseerden kunnen de gitaren in een werkelijke situatie live in actie horen, en dan ook zelf uittesten. Nieuwe Teije-shirts en plectra kun je ter plekke kopen!

MadDog

Autoritaire vocalen, verhalende drums, een warme bas, één kwade gitaar en één woedende gitaar. De gebruikelijke dwarsdoorsnede op muzikaal en individueel gebied, zo presenteert de band haar verslavende mix van schuurpapier, scheermes, en zalf.

Peet Hartenberg – Vocals
Irene Knot-Tinga – Bass
Willem Lammers – Drums
Syp Wip – Gitaar
Teije Wijnterp/Teye – Gitaar & Slide-gitaar

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: €8,- (excl. servicekosten)

Deurverkoop: €12,50

Deur open: 20:00
Start band: 20:30