Thijs Boontjes - EM2 Groningen
^

Thijs Boontjes

Datum: 30/11Deur open: 21:00
Prijs: €22Genre: Nederlandstalig, Show, Pop

Kom in beweging, want Thijs Boontjes en zijn fameuze Dans- en Showorkest komen naar EM2 op 30 november! Vier het leven tijdens het Dancing Boontjes tournee van deze flamboyante volks-rocker.

‘Dancing’ Thijs Boontjes

Dit najaar reist het gezelschap langs de Nederlandse clubzalen en zal naast de vertrouwde hits ‘Ambiance’, ‘Alleen Naar De Kermis’ en ‘Casablanca’ ook een volledig nieuw album laten horen. Op die plaat, getiteld ‘Dancing Boontjes’, duikt Thijs met zijn band de nacht in om het dagelijkse doen-en-laten te verwerken, het leven te vieren en luidkeels te reflecteren op diverse sociale en politieke zaken. Eerste single ‘Ik Weet Niet Wat Het Is’ komt uit op 7 juni aanstaande. ‘Dancing Boontjes’ is de opvolger van debuutalbum ‘Geen Achttien Meer’ (2019) en verschijnt op 1 november via label Excelsior Recordings.


Thijs Boontjes klinkt als een seventies jukebox met een verrassende variëteit aan Nederlandstalige pophits, scheurende gitaarmuziek en af en toe een discoplaatje om op te dansen. Als frontman houdt hij het midden tussen charmante volkszanger en charismatische rockster: Boontjes is een beetje Brood en een stukje Hazes, all rolled into one. Tussen de Nederlandstalige muziek van dit moment valt hij op door zijn taalgebruik, aanstekelijke melodieën en ijzersterke band. Zijn theatrale benadering van popcultuur in de volle breedte blijkt een gouden formule: waar Boontjes is, wordt gedanst, geklapt en genoten.

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 22,- (excl. servicekosten)
Deur: € 27,-

Deur open: 21:00
Start band: 21:30