New Cool Collective + support - EM2 Groningen
^

New Cool Collective + support

Datum: 08/04Deur open: 20:00
Prijs: €20,-Genre: Jazz, Latin, Salsa & Afrobeat

Zaterdag 8 april komt New Cool Collective naar EM2 en gaat iedereen gegarandeerd aan het dansen krijgen! Met een unieke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo zorgt de achtkoppige band voor een groovy optreden waar de vonken vanaf spatten. Al 30 jaar zijn de mannen van New Cool Collective een begrip in de jazz scene en hebben wereldwijd vele hippe clubs, concertzalen en festivals gezien.

UNIEKE COMBINATIE

Het is allemaal begonnen in 1993, in het Amsterdamse Soul Kitchen. Benjamin Herman en DJ Graham stonden daar samen op het podium. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Deze unieke combinatie leidde al snel tot het achtkoppige New Cool Collective. In de loop der jaren speelt de groep wereldwijd in verschillende clubs en op festivals, in de vaste achtkoppige bezetting of als negentienkoppige bigband. Daarnaast werkte New Cool Collective samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Support

Groningse Jazzsaxofonist Jan Jeneson (22 jaar) presenteert een nieuwe, 7-koppige band in de EM2. De groep bestaat uit een internationale verzameling studenten van het Prins Claus Conservatorium die staan te springen om hun muzikale ideeën en talent met de wereld te delen. De muziek van het zevental is een rijke mengelmoes van jazz, afro-beat, fusion en neo-soul. Muziek om op te dansen, van te genieten, en om bij weg te dromen.

Bezetting:
Jan Jeneson, Tenor en Sopraan Saxofoon
Dion Hoorn, Alt Saxofoon
Alina Fasching, Vocalen
Lija Markunaite, Keyboard
Aleksis Pusts, Gitaar
Brett Dougherty, Bas
Reinis Baltins, Drums

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 20,- (excl. servicekosten)
Deur: € 25,-

Deur open: 20:00
Voorprogramma: 20:30
Start band: 21:30