Hallo Venray + The Monroes - EM2 Groningen
^

Hallo Venray + The Monroes

Datum: 27/04Deur open: 20:00
Prijs: €16Genre: Alternative, Rock

27 april komt het Haagse alternatieve rockfenomeen Hallo Venray naar EM2 voor een alternatieve Koningsdag! De band gaat weer touren met de reissue van Leather on my Soul en kon Groningen natuurlijk niet overslaan.

Royaal Kabaal

27 april vieren we bij EM2 Koningsdag met een alternatieve programmering met een ruig rockrandje onder de noemer Royaal Kabaal. Live muziek, koud bier en een dansavond als afsluiter, wat wil je nog meer? Je bent vanaf 20:00 welkom voor optredens van The Monroes en Hallo Venray en we dansen tot in de late uurtjes op de vuigste rock ‘n roll met DJ Mosquito.

Hallo Venray is springlevend

Hallo Venray gaat voorlopig nergens heen. Geen band ouder dan 35 weet zo overtuigend de soul in rock ‘n’ roll brandende te houden. Zie ze honderd keer live en je ziet honderd keer een ander optreden. En nooit ook maar een onsje minder. Klassieke albums als The More I laugh, The Hornier Due Gets! brachten Hallo Venray naar het alvermogende Pinkpop. Een album als Show verzekerde net zo makkelijk een podiumplek op het eigenzinnige Le Guess Who? Festival. Terwijl een recent album als Where Is The Funky Party? misschien nog wel het allerbelangrijkste deed; de band -en daarmee haar trouwe volgers- springlevend houden. 

Henk Koorn en zijn band Hallo Venray zijn eigenlijk de Benjamin Button van de Nederlandse indie. Waar normale mensen ouder worden, lijken Koorn en zijn band elk jaar wel jonger en vitaler te worden. Al meer dan 30 jaar maakt Koorn met basgitarist Peter Konings en drummer Henk Jonkers muziek die altijd urgent is. Ze kunnen niet anders. De innerlijke noodzaak spat van er vanaf. Het swingt, het schuurt, het is monter en melancholisch tegelijk.

Support: The Monroes

The Monroes hebben al heel wat uurtjes in hun studio en busje versleten. 21 jaar duurt de muzikale reis van deze Nederlandse Americana/Surf/Garageband al. Ze werken al een paar jaar aan de komende derde plaat “Scrapyard Songs” waarop ze de perfecte balans tussen de zwoele liedjes van zangeres/gitariste Josje en de fuzzy gitaarsound van zanger/gitarist Arnold proberen te vinden. Met Josje Kobès op zang & gitaar, Arnold Nieborg ook op zang & gitaar, Fiona van Gelder (Fiona Jane Pop) op bas & zang en Arnoud Herder op de drums.


After: Ruigh & Vuigh

Gewoon zin in dansen? V.a. 22.00 bouwen we een Ruigh & Vuigh feestje. Een after met obscure Rock en swingende Roll door DJ Musquito, ook wel bekend van de good ol’days van De Kar (GRATIS TOEGANKELIJK).

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 16,- (excl. servicekosten)
Deur: € 18,50

EM2 open voor pizza’s & borrels: 18:00- 20:00

Start The Monroes: 20:00

Start Hallo Venray: 21:00

Afterparty: 22:00 – … (GRATIS)