Bob Wayne & The Outlaw Carnies - EM2 Groningen
^

Bob Wayne & The Outlaw Carnies

Datum: 23/07Deur open: 20:30
Prijs: €15+feeGenre: Country

Honky Tonk Sunday met Bob Wayne & The Outlaw Carnies, met de Reverse Cowgirls in het voorprogramma. Outlaw Country icoon Bob Wayne doet de barn aan tijdens zijn European tour. Al zeggen we het zelf: een perfecte entourage voor deze authentieke hillbilly. Na 12 jaar toeren met zijn band en het opnemen van acht albums pakt Bob Wayne zijn gitaar en gaat hij een jaar solo. Gewapend met zijn nieuwe plaat getiteld ‘ROGUE’ trekt Bob door Europa om vervolgens naar Noord- en Zuid-Amerika te reizen. Voor een paar optredens haakt zijn band er bij aan en laat dat dan nét deze zondag zijn.

Van Roadie naar Rocker

Bob Wayne begon als roadie bij Hank (Williams) III, één van de bekendste countryrockers ter wereld. Hij laat zich voor zijn muziek inspireren door countryhelden Townes Van Zandt, David Allan Coe, Hank 3, Johnny Cash en Waylon Jennings, maar houdt net zo goed van het steviger gitaarwerk van pakweg Pentagram, Black Sabbath, Pantera en Neurosis. Niet gek dus dat Bob ook een grote aanhang heeft onder hardrock- en metalfans en al mocht optreden op Wacken Open Air, Speedfest en Roadkill Festival.

De opzwepende outlaw country van deze redneck is geïnspireerd door het leven ‘on the road’, met teksten over truckers, vrouwen en BBQ’s, en is een regelrechte aanrader voor iedereen met een hart voor rock & roll.

Reverse Cowgirls

Reverse Cowgirls begint als een dubbele onemanband, die naar eigen zeggen ‘cowrock trashgrass’ ten gehore brengt. Het duo Joost Dijkema (Loud Squirt) en Michiel Hoving (Sixtyniners, Saucyspoon) speelt gitaar terwijl ze gelijkertijd met hun voeten de drums bedienen. Het gevolg is “snelle country-trash, waar je neus van gaat bloeden, je mond uitdroogt en je neusharen spontaan gaan krullen, afgewisseld met bloedstollende ballades”.

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 15,- (excl. servicekosten)
Deur: €17,50

Deur open: 20:00
Start Programma: 20:30

Restaurant open: 17:00-20:00

ETEN?

Wat is er nou beter dan je avond beginnen met een lekker hapje en een drankje?

Wil je verzekerd zijn van een lekkere pizza, reserveer dan voor de zekerheid!