Sluiten

GELUID

Streven naar de ultieme moderne geluidsbeleving !

EM2 is gebouwd vanuit de gedachte een zaal neer te zetten met een hoogwaardige akoestiek. Een ruimte waarin het geluid van zowel sprekers dan wel muziek als prettig wordt ervaren. Om dit te bereiken zijn de wanden en het dak opgetrokken uit speciale geluiddempende platen en “zweeft” de houten vloer boven de grond doormiddel van rubberen dempers. De aangebrachte akoestische binnendoos zorgt voor de directe akoestiek in de zaal.

De berekeningen die we vooraf hebben laten maken met betrekking tot de akoestiek gaven al aan dat het een gebouw zou worden met een hoog kwaliteitsniveau aangaande het geluid. Het eindresultaat heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Nu de zaal van EM2 uitvoerig is getest blijkt de akoestiek nog beter te zijn dan gedacht en neemt de venue geluidstechnisch een unieke plek in binnen Noord-Nederland. Nergens zijn spraak en (pop) muziek in alle frequenties zo helder, en duidelijk te horen als in de grote zaal van EM2. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het geluid niet op zijn hardst hoeft te worden afgespeeld en het overal in de zaal op hetzelfde volume te horen is.

Wij delen graag onze expertise; het bouwen van ultieme akoestische ruimten die geschikt zijn voor de hedendaagse muziekbeleving.

Verhuur geluid

Voor producties tot 300 mensen verhuurt EM2 een professionele geluidsset. Dit is standaard met Dynacord hardware en Electro Voice speakers. Voor grotere producties (meer dan 300 bezoekers), of producties op maat, verwijzen we je graag door naar onze vaste partner in geluid: RentAmp.

RentAmp is al decennia lang een gerenomeerd bedrijf in Groningen en is vanaf dag een betrokken geweest bij de realisatie van EM2. Hierdoor beschikt Rentamp over de nodige technische knowhow van de zaal en weet men na berekeningen exact wat nodig is voor een subliem geluid. De crew van EM2 gaat voor betrouwbare kwaliteit. We zijn erg blij dit in samenwerking het beste geluidsbedrijf van Groningen te  kunnen realiseren.

ClairBrothers KitCurve

Vanaf heden hebben wij onze P.A. uitgebreid met Kitcurve12+ en Kitsub luidsprekers van het befaamde merk ClairBrothers. Na diverse merken en soorten beluisterd te hebben viel onze keus op deze luidsprekers. Deze set sluit met zijn klankkarakteristieken en hoge geluidsdruk goed aan op onze huidige systemen.

Labgruppen PLM series

Daarnaast hebben we ter aanvulling van onze versterkers, de Labgruppen PLM12k44 & PLM20k44 toegevoegd. Na al jaren met grote tevredenheid met Labgruppen versterkers te werken is dit een ultieme aanvulling. De versterkers zijn breed inzetbaar doordat ze gemakkelijk te configureren zijn d.m.v. Lake processing software. Uitermate geschikt voor zowel P.A- als monitor- versterkers.

Tevens werken we met de grootste backline-leveranciers van Noord-Nederland, hierdoor is er altijd een ruim assortiment aan materiaal beschikbaar om te kunnen voldoen aan de technische wensen van de optredende artiest.

Meer informatie (in de vorm van een website) over de firma RentAmp