Yellow Pearl ✰ The Family - EM2 Groningen
^

Yellow Pearl ✰ The Family

Datum: 07/05Deur open: 20:00
Prijs: €6 // 7,50Genre: Pop, rock, soul

Onder de noemer “Soulful Sunday” programeerd EM2 op zondagen laagdrempelige concerten. In combinatie met eten en een bezoek aan ons terras & tuin een ideale besteding voor een lazy sunday.

Op 7 mei komen er maar liefst 2 bands over de vloer. The Family & Yellow Pearl komen naar EM2. Yellow Pearl is een Nederlandse pop/rock/soul formatie met verschillende radiohits en een sterke live reputatie. The Family is een graag geziene gast in het Groningse live circuit en staan gerand voor laid back funk en soul.

Yellow Pearl: Van Zwarte Cross tot Qatar

De eerste single van de band, “For You and Me”, geproduceerd door Han Nuijten (Lenny Kravitz, James Taylor), was meteen een radiohit na hun eerste TV optreden bij het Nationaal Songfestival (bekeken door miljoenen mensen), na de winst van hun voorronde.

De periode daarna werd er onder andere een contract getekend bij SONY/BMG en volgde er veel optredens (meer dan 1000 in de laatste twee decennia), o.a. op de Zwarte Cross, Paradiso, Uitmarkt, Eurosonic/Noorderslag, de Uitmarkt, Nijmeegsvierdaagse, Bevrijdingsfestival Wageningen en Parkeest.

Voor het album “The Rebel in You” werd er samengewerkt met leden van Within Temptation, de Amerikaanse band Venice en het Praags Filharmonisch Orkest. De zomersingle “Temptation” werd in 2017 de vijf sterrentrack bij Radio 2 en kreeg veel exposure, daar de single ook twee maanden lang werd gebruikt bij de dagelijkse TV zomerpromo op NPO1, die zes keer per dag voorbij kwam.


In 2020 kwam de band uit met de singles “Everything is Different Now”, “Nieuw Begin” (in samenwerking met Hookmeister) en de zwoele nazomerse single “Without Your Love”, gemixed in Los Angeles door Kevin Anyaeji (Frank Ocean, Nicki Minaj, Akon & The Script). “Stay”, ook geproduceerd door Han Nuijten, werd in 2021 uitgebracht. Deze laatste singles kregen o.a. airplay bij Radio 2, Radio 1, 3FM en Radio 5.

Tevens genoten ze naast airplay in Nederland, ook airplay in Vlaanderen en Duitsland. Eind 2022 werd tijdens het WK in Qatar, samen met Noah Jaora, de song OneLove geschreven en uitgebracht, voor de OneLove campagne in samenspraak met de KNVB. Het nummer viert diversiteit, muziek en de mensheid…

The Family: Funk en Soul, open en vrij gespeeld

Je hebt familie en je hebt mensen, die je zo goed kent, dat het aanvoelt als familie. In beide gevallen kan er een sfeer ontstaan, waarbij je je vrij voelt om te zeggen wat je denkt en wat je voelt. En dat is precies de sfeer die The Family weet om te zetten naar muziek. Funk en Soul, open en vrij gespeeld. Elk optreden wordt een unieke ervaring, die altijd echt aanvoelt. En natuurlijk onweerstaanbaar funky!

The Family bestaat uit:

Hedy Jansen – zang

Laureen Jansen – zang

Rudmer van der Meer – gitaar

Erik Halsema – toetsen

Gino Jansen -basgitaar

Hannes Langkamp – drums

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 6,- (excl. servicekosten)
Deur: € 7,50,-

Deur & Terras open // 16.00
Keuken //
16:00 – 20:00

Band 1 //
16:30
Band 2 //
20:00

ETEN?

Wat is er nou beter dan je avond beginnen met een lekker hapje en een drankje?

Wil je verzekerd zijn van een lekkere pizza, reserveer dan voor de zekerheid!