Wap Shoo Wap ✰ RUIGH & VUIGH - EM2 Groningen
^

Wap Shoo Wap ✰ RUIGH & VUIGH

Datum: 23/09
Prijs: €9,99Genre: 60s, 70s, Eclectisch

Onze gabbers uit Mokum van Wap Shoo Wap komen zaterdag 23 september jullie naar de klote helpen. Hiervoor hebben zij de creme de la creme van het ruighe en vuige werk opgetrommeld, met in de achterbak Asbest Boys en The Covids, en op de fiets uut Grunn Frontsector. Aangevuld met opzwepende tunes van de Wap Shoo Wap DJ crew.

Wap Shoo Wap records

Wap Shoo Wap Records is sinds 2022 een onafhankelijk platenlabel uit Amsterdam. Na 6 jaar lang een boekingskantoor en maandelijkse rock ‘n roll clubavond te zijn geweest, gooide de pandemie roet in het eten en werd het nieuwe idee geboren om zelf muziek uit te gaan brengen. Inmiddels is er werk uitgebracht van nieuwe, jonge bands zoals The Covids, FuckFuckFuck, Doctor Velvet en meer.

Daarnaast worden er ook obscure ruwe diamanten uit de 60’s en 70’s herdrukt en opnieuw uitgegeven. De heren zijn zelf dan ook echte platengvravers en hebben als DJ’s op festivals in binnen- en buitenland dansvloeren op hun kop gezet. Verwacht tijdens een Wap Shoo Wap DJ-set allerlei hits die nooit hits zijn geweest. Van rock ‘n roll, punk, glam en garage, tot soul, rhythm ‘n blues en tropische knallers.

“Mess around to the Mokum sound!”

Zaterdag 23 september vullen zij de barn van EM2 met een showcase zoals alleen Wap Shoo Wap dat kan, ruigh en vuigh!

THE COVIDS (Amsterdam)

De uit Amsterdam afkomstige branieschoppers van The Covids begonnen tijdens de eerste lockdown uit verveling een band. Het gaat daarna meteen hard: in de afgelopen 2 jaar zijn ze niet meer van de binnenlandse podia weg te slaan en inmiddels hebben ze ook al huisgehouden in de rest van Europa, Amerika en Mexico. Eerder dit jaar verscheen op Wap Shoo Wap Records hun debuutalbum “Bust to Bits”: 11 energieke, rauwe, doch melodieuze knallers van tracks die zijn geïnspireerd door bands zoals The Buzzcocks, The Damned en The Wipers.

YOUTUBE

SPOTIFY

ASBEST BOYS (Haarlem)

Dit sloopkogel-gezelschap brengt hardcore punk zoals het hoort. De bandleden zijn min of meer opgegroeid in het beruchte Slachthuis van Haarlem, waar ze jarenlang niks anders dan punk, bier en nog meer punk voorgeschoteld kregen. Dat dieet heeft geresulteerd in de lean, mean vernielingsmachine die Asbest Boys heet.

YOUTUBE

SPOTIFY

FRONTSECTOR (Groningen)

Het Groningse Frontsector is net als The Covids ontstaan in de begindagen van de pandemie en mixt de ingrediënten van punk, hardcore en een vleugje garage met elkaar tot een zeer ontvlambare molotov-cocktail
YOUTUBE

SPOTIFY

WAP SHOO WAP DJ’s

De heren van Wap Shoo Wap nemen hun collectie van zeldzame vinyl-singles mee en zorgen voor het nodige rock ‘n roll dansgeweld na afloop en tussen de bands. Alles vanaf de jaren 50 tot aan vandaag komt voorbij: glam, 60’s garage, proto-punk, pubrock, harde soul en sleazy rhythm ‘n blues.

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 9,99 (excl. servicekosten)
Deur: € 12,50

Deur open: 20:00
Start band: 20:30