SUIKERBRIJ Festival - EM2 Groningen
^

SUIKERBRIJ Festival

Datum: 09/09Deur open: 10:00
Prijs: €GRATIS

Op zaterdag 9 september opent het buitengewone Suikerterrein haar deuren voor Groningen en omstreken tijdens het SUIKERBRIJ festival! Een unieke kans om te genieten van een breed programma aan cultuur, diverse horeca en verschillende activiteiten.

Suikerterrein gaat los

EM2, Het Zeefgebouw, Paradigm, Stadslab, De Kristalbar, ’T nieuwe Wolkje, de bijzondere mbo-scholen (Terra, Alfa & Noorderpoort), De Huiskamer, Boovn, Konvooi Exceptioneel, MEER, Roeksrariteitenkabinet, De Regggaebus, KOSU Koffiebranderij, etc. etc. Allemaal toffe bedrijven die tegelijkertijd opengaan op één van de bijzonderste plekken die Groningen kent. Dit is het SUIKERBRIJ festival!

Bij EM2 kun je terecht voor heerlijke drankjes, pizza’s en natuurlijk de fijnste muziek. Check hieronder de programmering:

14:00 – EM2 Open

Met tongstrelende cocktails van de Stockroom en de lekkerste houtovenpizza’s van Groningen vanaf 16:00.

14:30 – Jambé Sessie door Kadung

Percussiegroep Kadung van Fred Claassen speelt traditionele ritmes van de ‘Malinke’ uit West-afrika, met name uit de streek Hamanah in Guinee. Ritmische liederen met krachtige percussie en traditionele dansen. Het publiek wordt aangemoedigd zich te voegen bij de muziek, jam mee op de djembé!

15:00 – Rondleiding Solar Venue

Een gepassioneerde, informatieve rondleiding over het terrein van EM2. Leer meer over het pand, onze groene energie- opwekking en opslag.

16:00 – Bert Hadders

Bert Hadders, een cultureel fenomeen in het Hoge Noorden. Hij schreef zo’n hondervijftig Groningse liederen, met zijn band ‘De Nozems’ maakte hij vijf cd’s en een twintigtal singles. Hij werkte samen met o.a. gitarist Joost Dijkema, Herman Sandman, De Amsterdam Klezmerband, het Noordpoolorkest, het NNT en Peerd. Voor radio Noord maakt hij elke zondag de gesproken column ‘De Meziekprefester’.

17:00 – Rondleiding Solar Venue

Een gepassioneerde, informatieve rondleiding over het terrein van EM2. Leer meer over het pand, onze groene energie- opwekking en opslag.

18:30 – Jelle Mulder Band

Wie zegt dat Nederlandstalig niet soulvol, groovy en sexy kan zijn? Jelle Mulder, 25-jarige zanger, songwriter, producer en gitarist wil het publiek laten horen dat Nederlandstalige muziek alles kan zijn: ballads, soul, funk, rap. Nu staat er een gloedvolle krachtige live-act met een 6 koppige band.

21:00 – Republiek

De Republiek is een dansavond voor gevorderde dansers. Een dansfeest met een mix van festival klassiekers, alternatieve danshits maar ook muziek van nu. Van Rock ‘n Roll, Soul, Disco tot aan Brit Pop en New Wave.

Op de rest van het terrein vind je bij de verschillende locaties livemuzikanten, dj’s, theater, kunst, workshops, sport & spel, terrassen, markten, rondleidingen, circusvoorstellingen en meer. Een uitgelezen mogelijkheid om lekker rond te dwalen op het Suikerterrein in al haar diversiteit.

De entree is gratis. Waarom? Omdat iedereen de mogelijkheid verdient om het bijzondere van het Suikerterrein mee te mogen maken! Zet het in je agenda want 9 september belooft een waanzinnig feest te worden die zijn weerga niet kent.

BEZOEKERS WORDT AANGERADEN OM OP DE FIETS TE KOMEN.
TOCH MET DE AUTO? PARKEREN KAN BIJ HOENDIEP.