RUBEN HOEKE BAND

Datum: 22/04Deur open: 21:00
Prijs: €17,50+feeGenre: Rock, Soul, Pop, Rhythm & Blues

Ruben Hoeke komt met zijn fantastische band naar Groningen. Dit belooft een mooie avond te worden met een uitzinnig stukje muziekbeleving van deze Nederlandse meestergitarist.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Door de jaren heen speelde Ruben met tientallen nationale- en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band.

2006 – 2010: Van de Ruben Hoeke Band verschijnt in 2006 het debuutalbum ‘SUGAR’ (Tour de France plaat/Bestverkochte R&B cd 2006) waarop diverse topmuzikanten acte de présence geven. In 2008 wordt Ruben door zijn Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’ en ontvangt hij een officiële Gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’.

2010 – 2014: Na het album ‘COEXIST’ (2010) wordt Ruben in de zomer van 2011 benaderd door de Engelse gitarist Mick Taylor. De samenwerking komt echter vroegtijdig tot een stop wanneer Taylor verzocht wordt zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen. Op 23 maart 2013 presenteert de RHB het derde album ‘LOADED’ in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam.

Zaal open: 21:00 uur
Entree: 17,50 (+fee)