Sluiten

INTERNATIONAL CARGO BIKE FESTIVAL 14 -16 juni 2019

14 juni, 2019, zaal open: 14:00 aanvang: eindtijd:
Prijs €

Volgend jaar vindt in de stad Groningen het internationale Cargo Bike Festival plaats. De komst van het festival past in de plannen van de stad voor schone stadsdistributie.

Met de stijging van de online aankopen neemt ook het vrachtverkeer met pakketten voor particulieren in de binnenstad toe. Ook de bezorging van maaltijden neemt toe. Een substantieel deel hiervan kan in de nabije toekomst met de cargo-bike of andere kleine licht elektrische vrachtvoertuigen, de zogenaamde LEVV’s plaatsvinden. Die zijn niet alleen schoon, ze bewegen ook makkelijker door de binnenstad en passen beter bij de maat en schaal van de straten en pleinen in het centrum van de stad.

Grote pakketvervoerders zijn volop bezig met deze ontwikkeling. Dit past bij de Green Deal Zero Emission Stadsdistributie, waar ook de gemeente Groningen samen met de logistieke sector aan werkt.

Het internationale congres, dat dit jaar plaatsvindt van 13 tot 15 april in Berlijn, is onderdeel van VELO Berlin. In 2019 vindt het van 14 tot 16 juni in de EM2 Groningen plaats.