Historian Invites - EM2 Groningen
^

Historian Invites

Datum: 16/06
Prijs: €5Genre: Rock, Vintage, Psychedelic rock, Funkrock, Indie rock

Op 16 juni nodigt vintage-rockband Historian talentvolle collega’s uit voor een levendige muzikale avond! Jonge muzikanten bedelven het podium met allerlei variaties rock, van retro riffs tot splinternieuwe gitaarsolo’s. Sluit Vaderdag te gek af met je pa en laat hem zijn jongere jaren herleven!

Historian, The Soy Boys & Minor Citizen

// Historian is een vintage geïnspireerde rockband uit het Noorden met blues, fuzz, en een flinke portie geschiedenis in hun repertoire. De swingende ritmesectie, karakteristiek Hammondorgel en stuwende gitaren presenteren een dynamisch geluid dat de menigte in beweging brengt. De goudbruine thema’s en vintage kleding maken het totaalplaatje een kijkdoos naar het verleden, maar met een moderne sound! Songs over hartzeer, femme fatales en mythologie zijn de cornerstones van het Historian-universum. Deze verhalen worden gedragen door een eigenzinnige sound, beïnvloed door het werk van o.a. Jack White, Led Zeppelin en DeWolff.

Duik mee in de geschiedenis en ontdek Historian’s liefdesbrieven aan het verleden! Wanneer je opgaat in de energie zal het dunne laagje stof meteen worden weggeblazen en voel je dat rock nog veel te bieden heeft voor het heden én de toekomst.

// The Soy Boys, zijn afkomstig uit het noordelijke pareltje van Nederland – Groningen. Terwijl Wout Mulder (vocals), Tom Horwitz (gitaar), Luuk van Keeken (bas) en David Hübner (drums) hun vriendschap vormden door vurige gitaarriffs van Hendrix, groovy harmonieën van Parcels, het oprecht relaxte van Mac Demarco en eindeloze exploraties van Radiohead, kreeg ook hun eigen muzikale identiteit vorm. Ze zijn op zoek gegaan naar hun eigen sentimentele touch achter gedurfde gitaarsolo’s en zorgeloze teksten, gecombineerd met een getemde baslijn en een ondersteunende drum. The Soy Boys flirten zachtjes tussen indie, rock en funk en nemen je mee op een bitterzoete nostalgische reis naar vroeger.

// Minor Citizen, in de soms kleinzerige hysterie van de quarter-life crisis vindt Minor Citizen hun geluid. Met een energieke liveshow die doet denken aan Queens of the Stone Age illustreren zij de twijfelachtige stap in het diepe, die voor leeftijdsgenoten maar al te bekend is. Een beukende rockformatie met een vlijmscherp randje slingeren zij hun catchy songs het publiek in.

TICKETS

Early bird: €5,- (excl. servicekosten)

Regular: €10.- (excl. servicekosten)

Deurverkoop: €12,50 – enkel mogelijk wanneer het evenement niet is uitverkocht

TIMETABLE

20:30 tot 21:00 The Soy Boys

21:20 tot 22:00 Minor Citizen

22:20 tot 23:20 Historian 


EM2 open: v.a. 14:00

Keuken EM2 open: 17:00 – 21:00

ETEN?

Wat is er nou beter dan je avond beginnen met een lekker hapje en een drankje?

Wil je verzekerd zijn van een lekkere pizza, reserveer dan voor de zekerheid!