Fiona Jane Pop ✰ Daisy Bellis - EM2 Groningen
^

Fiona Jane Pop ✰ Daisy Bellis

Datum: 14/05Deur open: 16:00
Prijs: €5,-/6,50Genre: Indie, Pop, Blues

Onder de noemer “Soulful Sunday” programeerd EM2 op zondagen laagdrempelige concerten. In combinatie met eten en een bezoek aan ons terras & tuin een ideale besteding voor een lazy sunday.

Op 14 mei komen zowel Fiona Jane Pop als Daisy Bellis het podium vullen bij EM2. Fiona Jane combineert ingetogen indiepop en bluesy-garage-pop met overdonderd drone-punky-noise-geweld. De muziek van Daisy Bellis wordt omschreven als melodieuze en dromerige pianopartijen, vervlochten met klassieke vocals.

Fiona Jane: authentiek en veelzijdig

De bedrieglijke liedjes van de Nederlands/Britse Fiona Jane zijn fris en gruizig, zoet en vilein. Haar songs zijn zeer divers, authentiek, karakteristiek en direct herkenbaar. Fiona Jane begon thuis op de bank met haar gitaar nummers te schrijven, maar de songs vroegen om meer dan alleen een singer-songwriter met gitaar, en met de komst van drie ervaren bandleden uit de Groningse en Amsterdamse underground scene groeiden de nummers uit tot veelzijdige songs.

Het debuutalbum ‘Fiona Jane Pop’ werd in april 2023 op vinyl uitgebracht door Milkcow Records.

Daisy Bellis: dromerig en betoverend

Stap in de betoverende wereld van Moeder Natuur met Daisy Bellis en haar unieke mix van art en celtic pop. Etherische pianomelodieën weven samen met krachtige drums en synths, waardoor je dieper in de aarde wordt verankerd. Daisy’s verhalende teksten gaan over maatschappelijke kwesties en ook de vurige passie van binnen. Daisy heeft optredens gegeven op Eurosonic, Booster Festival en No Mans Land in Tivoli Vredenburg. Door haar muziek word je meegenomen naar een wereld van adembenemende schoonheid en de verbinding tussen fictie en mensheid. Zoals Daisy zelf zegt: “We zoeken vaak rust en stilte in de natuur, maar het is tijd om dat terug te geven aan de planeet die ons zoveel geeft.”

Haar inspiratiebronnen zoals Kate Bush, Florence + The Machine en Joni Mitchell komen duidelijk terug in de dromerige sferen en betoverende klanken die ze het podium brengt.

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 5,- (excl. servicekosten)
Deur: € 5,-

Deur & Terras open // 16.00
Keuken //
16:00 – 20:00

Band 1 //
16:30
Band 2 //
20:00

ETEN?

Wat is er nou beter dan je avond beginnen met een lekker hapje en een drankje?

Wil je verzekerd zijn van een lekkere pizza, reserveer dan voor de zekerheid!