FIETSROUTE: WEET WAT JE EET

Datum: 26/09

Deur open: 16:00

Prijs: € 19,95

Genre: Fietsroute

Fiets door Stad en Ommeland en verzamel ingrediënten bij de kruidentuin op de Bruilweering, de Stadsakkers in Hoogkerk, de kaasboer in Dorkwerd en bij de brouwerij van Baxbier. Met een mand vol lekkers fiets je door naar EM2 waar het wordt verwerkt in een heerlijke verse houtoven pizza.

Stad en Ommeland. Sinds mensenheugenis de benaming van Groningen stad en het omliggende land; onafscheidelijk van elkaar door de toevoer en verkoop van voedsel. Iets van vervlogen tijden? Nee hoor, ook nu zijn er nog vele mooie bedrijven in de provincie te vinden die ons voorzien van ons dagelijks brood. Sterker nog, zelfs op fietsafstand van de Stad.

Benieuwd wat er zoal lokaal te halen valt? Pak je fiets en maak kennis met de makers van lokale producten. Meld je aan voor deze fietstocht langs de rafels van de stad waarbij je bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen.

Zo kom je langs de kruidentuin op de Bruilweering, de Stadsakker in Hoogkerk, de kaasboer in Kleiwerd en bij de brouwerij van Baxbier! Bij elk bedrijf verzamel je ingrediënten die bij de finish bij EM2 worden verwerkt in een ovenverse pizza, met een lekker bax-biertje erbij (of MOJ Limonade).

De fietstocht begint bij Dumo, de fietsenmaker op het Suikerterrein. Je kunt hier voor vertrek gratis je banden op laten pompen, ketting laten smeren of een andere kleine reparatie doen. Ook is het mogelijk om hier een (elektrische) fiets te huren, er is zelfs een tandem beschikbaar! Bij Dumo krijgt u ook de routekaart en een kopje koffie.

TICKETS
Fietstocht & dinner: € 19,95

Koop hier je ticket

WANNA BE THE FIRST TO KNOW?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!