GECANCELD: PLANET ORANGE – SPECIAL SHOW

Datum: 21/03

Deur open: 21:30

Prijs: € 5,-

Helaas is dit evenement geannuleerd wegens restricties vanuit de overheid mbt het indammen van het  carona virus. We zijn bezig met een vervangende datum.

Planet Orange is klaar voor 2020!

Na de wederopstanding in 2018, met een nieuw album en optredens in Vera en op Art Carnivale, dreigde de opmars van het nieuwe Planet Orange alsnog te stuiten toen toetsenist Harm Wierda besloot de band te verlaten.

Gitarist Robert van der Tol, al langer fan van de band, zag zijn kans echter schoon en bood zich, vergezeld van zijn Teisco synthesizer aan om de gelederen te komen versterken. Reeds geplande optredens konden doorgang vinden terwijl ondertussen gewerkt werd aan nieuw repertoire.

En nieuw bloed, nieuw materiaal! Met een tweede gitarist in de gelederen wordt er thans harder gerockt dan ooit tevoren. Gebleven is het moeiteloos stuivertje wisselen met elkaar; zanger Dickie Visser speelt trombone en percussie, zijn zus Thea de Wurlitzerpiano, dwarsfluit en cornet. De gitaristen bespelen beiden het orgel en de synthesizer, terwijl Jouke van der Krieke ook nog eens de trompet en het euphonium beheerst. Bassist Frits Vogt en drummer Ben Onderstijn houden dit alles in het gareel.

Wat nog meer gebleven is: de zinderende intensiteit waarmee het gezelschap zijn nummers brengt. Dickie gaat het publiek met zijn microfoonstandaard te lijf, pas tevreden als iedereen danst op de bedwelmende mix van rhythm & blues, psychedelica en fanfare. Nooit wars van experiment en improvisatie, maar altijd toegankelijk.

Planet Orange staat te popelen! Dit jaar zal er alweer een nieuw album worden opgenomen, maar eerst gaat Planet Orange EM2 plat spelen. Zaterdag 21 maart vindt daar An Evening With Planet Orange plaats: een uitgebreide show met het nieuwe repertoire, aangevuld met het beste werk van de eerste vier CD’s.

Tickets: voorverkoop Plato en aan de deur

Facebook event

WANNA BE THE FIRST TO KNOW?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!