EM2 ✰ Showcase Night - EM2 Groningen
^

EM2 ✰ Showcase Night

Datum: 20/01Deur open: 20:00
Prijs: €GratisGenre: Indie, Pop, Rock, House, Acid

Tijdens Eurosonic openen we de poorten van EM2 met een divers scala aan (inter)nationale artiesten. Op vrijdag 20 januari bieden we een podium aan drie Nederlandse acts: Fiona Jane Pop, The Samuels en Druiprek. Toegang is gratis!

Fiona Jane Pop

De bedrieglijk lieflijke liedjes van de Nederlands/Britse Fiona Jane zijn fris en gruizig, zoet en vilein. Haar songs zijn divers maar ook authentiek, karakteristiek en direct herkenbaar: van serene, ingetogen indiepop, via melodieuze bluesy-garage, tot overdonderend drone-punky-noise-geweld, met Fiona Jane’s kenmerkende zoete stemgeluid als continu baken.

The Samuels

The Samuels maakt groovende indie-rock. Frontman Karst speelde vroeger veelal in hardcore en punkrock bands, maar kreeg zin in iets heel anders. Geïnspireerd door R&B, neo soul, hip-hop en lofi-indie kwam er een langzaam een frisse sound in de nummers van The Samuels, die nog steeds gitaar-georiënteerd waren, maar steeds dansbaarder werden. Het leidde tot dromerigere maar ook groovy popnummers zoals de single Permafrost. Of, tot slepende, smerige R&B-punk in het nummer Soap.

Ze brachten in de afgelopen twee jaar drie singles uit, en een EP staat dit jaar op de planning. Live gaat the Samuels van hard naar zocht, van rockend naar zwoel, van uitgesponnen tot krachtige en puntige nummers die leunen op een heerlijke ritmesectie. Wie een gitaarsolo of drie wil horen, kan ook gerust een kijkje nemen, trouwens.

Druiprek

Druiprek is een gemaskerde RAVE act met analoge synthesizers. Ze maken house/ rave gecombineerd met mysterieuze, obscure samples. Waan je je de ene keer in jaren 90 sferen met harde TR-909 beats, zo beland je in een stadion in trance rockend met een tapsolo die van Yngwie Malmsteen had kunnen zijn.