DRUKWERK + De Koots - EM2 Groningen
^

DRUKWERK + De Koots

Datum: 16/03Deur open: 21:00
Prijs: €22,50Genre: Nederpop

DRUKWERK komt naar Groningen! En hoe? Op zaterdag 16 maart staat deze legendarische band op het podium van EM2 met De Koots uit Groningen in het voorprogramma!

Hollands Erfgoed: DRUKWERK

Deze Amsterdamse Nederpopband werd in 1978 opgericht door zanger Harry Slinger en muzikanten Ton Coster, Joop May en Hans Witteveen. Eind jaren 70 werd Drukwerk bekend met protestsongs tegen bijvoorbeeld de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord, woningnood en andere misstanden.


In 1981 lanceerde de band hun langspeler met hierop de gouden single ‘Je Loog Tegen Mij’, die op nummer 1 terecht kwam in de Nederlandse Top 40 en tot op heden te vinden is in de NPO Radio 2 Top 2000. In de tien daaropvolgende jaren brachten ze nog zeven studioalbums uit met hits als ‘Marianneke’, ‘Schijn ’n Lichtje Op Mij’ en ‘Hee Amsterdam’. DRUKWERK mag met recht beschouwd worden als Hollands Erfgoed!


Nog altijd zingt Harry met ontembare energie de favorieten uit het Drukwerk repertoire, vandaag de dag met zijn zoon en toetsenist Bram, bassist Erik Bes, gitarist Bas Kors en oudgediende Marcel Lee achter het drumstel.

De Koots

De Koots maakt dansbare en energieke Nederlandstalige popmuziek propvol humor waar alles van gaat bewegen. Deze nuchtere Noorderlingen nemen je mee in de klanken van de jaren 60 met een modern jasje.

Ze zijn groovy, maar ook goofy. Verwacht catchy gitaarrifjes, een strakke ritmesectie en refreintjes die weken blijven hangen. De Koots zullen jou aan het dansen krijgen in hun wereld waar humor en gezelligheid centraal staan. En dat is het natuurlijk waard!

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop Early Bird: € 22,50 (excl. servicekosten)

Voorverkoop Regular: € 25,- (excl. servicekosten)
Deur: € 27,50,-

Deur open: 21:00
Start band: 21:30

ONS RESTAURANT IS WEGEN DRUKTE HELAAS GESLOTEN OP DEZE AVOND!