DJAM! - EM2 Groningen
^

DJAM!

Datum: 23/11Deur open: 21:00
Prijs: €12,50Genre: Delta grooves, desert funk, soul, Caribisch, Wereldmuziek

Desert-& delta duo DJAM! komt 23 november de zaal van EM2 opwarmen. Dansbare grooves met invloeden uit de Sahel en de Mississippi Delta. Laat je meevoeren op een betoverende muzikale safari naar het grensgebied tussen verschillende muzikale werelden.

DJAM! brengt geluk

DJAM! is het muzikale monsterverbond tussen twee meestergitaristen: Joep Pelt en Bounaly Traoré. Als tiener trok Joep naar zijn muzikale helden in Mississippi en realiseerde muziekprojecten in Mali, Zuid Afrika en Ethiopië. Met zijn eclectische gitaarspel slaat Joep moeiteloos bruggen tussen diverse muzikale werelden. Bounaly, het grootste gitaartalent van Noord-Mali, vermengt hypnotische klanken van de Sahel met opzwepende ritmes van de hoofdstad Bamako. Drummer Randell Sambo en bassist Kyan Sambo brengen moderne soul/funk-invloeden en Caribische ritmes. Het resultaat? Een avontuurlijke muzikale mix waarbij stilzitten geen optie is!

DJAM! ontleent zijn naam aan wat dansers op de dansvloer in Noord-Mali naar elkaar roepen, wat letterlijk ‘geluk’ betekent. Inwoners van Bounalys geboortedorp Niafunké koesteren dit begrip ondanks de moeilijke leefomstandigheden. Hun muziek werpt een menselijk licht op de crisis in Noord Mali en verenigt het publiek een universele boodschap van liefde en solidariteit. DJAM! bewandeld in de zomer van 2024 de podia van verschillende festivals zoals Musica Mundo, Houtfestival en Jazz in de Regentes. Dit najaar mogen ze ook schitteren in de barn van EM2. Leer meer over DJAM! op hun website.

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 12,50 (excl. servicekosten)
Deur: € 17,50

Deur open: 21:00
Start band: 21:30