Dinner concerts: Waterbolk + Swinder

Datum: 07/08

Prijs: € 10+ service

Genre: Muziek

EM2 presenteert ‘Dinner Concerts’. Onder het genot van een hapje en een drankje kan je in een sfeervolle omgeving genieten van optredens van diverse artiesten. Op het menu: verschillende slices steenoven pizza’s en WATERBOLK + Swinder!

WATERBOLK

WATERBOLK is het nieuwe Nederlandstalige project van muzikante Eva Waterbolk (1992). Eva speelde van 2015 tot 2018 solo en maakte ontvankelijke liedjes over eilanden, wandelende rariteitenkabinetten en vooral de eeuwige vergankelijkheid. In 2018 wilde ze iets anders dus kocht ze een rode gitaar en richtte de absurdistische Nederindieband De Messen op, samen met (oud-)leden van Luchtkasteel, Karawane en Bert Hadders & de Nozems. Met haar project WATERBOLK grijpt Eva gedeeltelijk terug op haar oude liedjes, ditmaal met band. WATERBOLK-leden Wyno Bruinsma, Marcel Wolthof, Anne Caesar van Wieren, Gijs van Veldhuizen en Bas Sligter noemen het project dan ook liefkozend ‘huilpop’. Eva speelde o.a. op Grasnapolsky, Oerol, Noorderzon, Museumnacht en Bevrijdingsfestival Groningen, en deed verschillende shows in clubs als EKKO, WORM en VERA. Haar eerste EP kwam uit in februari 2020.

Swinder

Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot ‘moi’ wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in zijn geboortedorp gesproken wordt. Na een aantal studies, baantjes, bandjes en harten versleten te hebben volgen rond 2012 de eerste voorzichtige pogingen iets in het dan nog exotische Gronings te schrijven. Zonder veel te mikken op nationaal succes en airplay wordt zowel op muzikaal als op tekstueel vlak de verdieping gezocht. Autobiografische authenticiteit wordt afgewisseld met een vrijere tekstbenadering, waaraan ook de niet Gronings sprekende luisteraar zijn eigen invulling kan geven. Zoals een Amsterdammer ooit zei: “Ik doe gewoon net alsof het Zweeds is”. In Mei 2019 is het album, getiteld ‘Nosk’ gepresenteerd in Vera te Groningen.

Het lot wil dat Eva een paar liedjes heeft meegezongen op Swinders album ‘Nosk’, en dat twee van Swinders bandleden weer in Eva’s band WATERBOLK zitten. Snapt u het nog? Geeft niks. Het belooft een weergaloze avond te worden in ieder geval!

Deur open: 19:00
Prijs: €10,-

 

Koop je kaarten hier

WANNA BE THE FIRST TO KNOW?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!