DINNER CONCERT: OSCAR BENTON & JOHNNY LA PORTE

Datum: 26/09

Deur open: 19:00

Prijs: € 15,-

Genre: Blues

Oscar Benton en Johnny La Porte vertellen het verhaal over de oorsprong van vijftig jaar geleden tot nu. Oscar de blueszanger met een wereldhit en Johnny die vertelt over zijn blues vanuit een Indische oorsprong. Een bijzonder verhaal, waar later dit jaar een documentaire over uitkomt. Maar nu eerst hun theatershow!

Oscar Benton & Johnny La Porte
Oscar Benton en Johnny La Porte vormen een uniek duo. Ze leerden elkaar kennen toen Johnny bijna vijftig jaar geleden werd gevraagd om gitaar te spelen bij de Oscar Benton Blues Band. Met Bensonhurst Blues – uit de film “Pour la peau d’un flic” van Alain Delon uit 1981 – had Oscar een mega hit en stond nummer een in landen als Roemenie, Turkije, Frankrijk en Rusland. Met name in Oost-Europa wordt Oscar nu nog steeds vereerd. Vijftien jaar geleden kwam er een abrupt einde aan Oscar’s carriere toen hij hersenletsel opliep door een tragisch ongeval. In een verpleeghuis herstelde hij moeizaam en had een jarenlang geisoleerd bestaan. Johnny toerde ondertussen met Barrelhouse door Nederland en Europa en speelde op prestigeuze festivals als North Sea Jazz en Blue Balls, Luzern (Zwitserland).

Er was een muzikale maar ook vriendschappelijke band tussen die twee en Johnny bleef Oscar bezoeken in het verpleeghuis. Hij ging met Oscar zelfs weer muziek maken. Muziek kan helend werken, dat blijkt….Oscar ging weer zingen! En hoe. Zijn stem is nog steeds even krachtig, warm en gerijpt. Johnny nam met zijn Home Studio alles op in het verpleeghuis en dat resulteerde in twee CD’s die zijn uitgebracht: ‘I Am Back’ 2018 en het vervolg daarop ‘Mirrors Don’t Lie’ 2019. Beide ras muzikanten hebben geen zin om stil te zitten in deze periode en kiezen ervoor om de traditionele Chicago-Blues songs in de meest pure vorm met het publiek te delen. Authentieke Blues als Mojo Working, I Feel So Good, How many More Years gezongen door Oscar Benton en begeleid door Johnny La Porte alleen op gitaar, akoestisch of elektrisch en soms op piano.

Start dinner: 18:00 uur
Deur open 19:00 uur
Start band 19:30 uur

EM2 presenteert ‘Dinner Concerts’. Naast het concert kun je ook nog genieten van een een hapje in een sfeervolle omgeving. Op het menu: Rodizo stijl steenoven pizza’s, met verschillende toppings. Van 18:00 t/m 21:00 gaan we rond met verschillende slices pizza (ook vegetarisch). 

TICKETS
Voorverkoop concert: € 15,- (excl. servicekosten)
Voorverkoop concert + dinner: € 32,50 (excl. servicekosten)
Deur concert: € 17,50 (indien voorradig)

Koop hier je tickets.

WANNA BE THE FIRST TO KNOW?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!