DeWolff - EM2 Groningen
^

DeWolff

Datum: 03/02Deur open: 21:00
Prijs: €- UITVERKOCHTGenre: Bluesrock, Soul

DeWolff komt ein-de-lijk naar EM2! Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek. Je hoeft daarom maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.

DeWolff: Explosieve mix

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het
podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers
spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden
was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.


DeWolff bracht reeds 8 studio albums, 2 live albums, 2 EP’s, een live album met het Metropole Orkest (live @ Koninklijk Theater Carré) en een live DVD uit, wonnen in 2019 een Edison voor ‘Best Rock’, in 2020 een Buma Award voor ‘Live Like You’ en namen ook al ooit een album op in het diepe zuiden van de VS met Black Keys-producer en Grammy winnaar Mark Neill. Daarnaast hebben ze ook hun eigen volledig analoge Electrosaurus studio, waar ze al meerdere veelgeprezen albums (ook voor anderen) hebben opgenomen en geproduceerd.

Inmiddels is deze studio op zichzelf een hoeksteen geworden in het nieuwe hoofdstuk van de Nederlandse roots-rock geschiedenis. En dit alles terwijl de heren zelf pas in hun twintiger jaren zijn. Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van de Benelux.


Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld door heel Europa, Australië, Indonesië en zelfs Rusland en prediken zo hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica.

Het nieuwe album ‘Wolffpack’ zal natuurlijk veelvuldig live verkondigd worden op de Nederlandse en Europese podia en festivals, want vanaf de zomer van 2021 duikt de band wederom de tourbus in om flink wat snelweg kilometers te vreten.

TICKETS & TIJDEN

Voorverkoop: € 31,10 (excl. servicekosten) UITVERKOCHT // ER IS EEN WACHTLIJST!

Deur open: 21:00
Start band: 21:30

HET RESTAURANT IS VOOR DEWOLFF NIET GEOPEND WEGENS DRUKTE, HET IS HELAAS NIET MOGELIJK OM VOOR HET OPTREDEN BIJ ONS TE ETEN.