DE LIKT ✰ Afscheidstournee - EM2 Groningen
^

DE LIKT ✰ Afscheidstournee

Datum: 23/12Deur open: 21:00
Prijs: €20+fee Genre: Futuristische funk, Hip Hop Rock,

Het bekende sloopbedrijf uit de Maasstad. De Likt! Voor de afscheidstournee nog een keer in EM2! De laatste show in Noord Nederland. Na 10 jaar optreden stopt De Likt met optreden. De laatste tour. De laatste shows in het land. Nog één keer rammen!

CTRL-ALT-DELIKT
De Likt brak in 2015 bij het grote publiek door met hun eerste single ‘Ja Dat Bedoel Ik’.
Kort daarop volgde het naamloze debuutalbum met singles als ‘Bloed Aan De muur’ en ‘Finidi George’. Hiermee eisten frontman Jordy Dijkshoorn en producer-duo Giorgi Kuiper en John van Beek hun plek op in het Nederlandse livecircuit. Zo’n beetje elke zaal en elk festival in Nederland speelden ze plat met hun energieke liveshows vol stagedives, crowdsurfen, moshpits en walls of death. In 2016 bleek De Likt zelfs het liverecord van meest gespeelde
festivalshows in Nederland te dragen.

Gedurende de pandemie bracht De Likt de singles ‘Man van de Kopstoot’ (ft. Jerry Hormone) en ‘De Vunkinator’ (ft. David Vunk) uit, maar wát keken ze uit naar het moment dat het album naar buiten kon. En vooral: wat keken ze uit naar het moment dat ze eindelijk weer konden gaan touren.

Op ‘Ctrl-Alt-Delikt’ flirt De Likt met een retro-digitale, soms early 90’s game-achtige sound. Tegelijk zoekt het steeds een organische, soms analoge vibe op. De plaat die is gedrukt op transparant vinyl en de bijbehorende hoes van transparant plastic, stralen dezelfde combinatie uit. Op het album knalt De Likt als vanouds, maar bewijst het ook een volwassen act geworden te zijn.