CT HEIDA BAND

Datum: 30/10

Deur open: 18:00

Prijs: € 10

Genre: Soul, Blues, Jazz, Pop, Rock en Country

Op vrijdag 30 oktober zal een oud gediende uit de Groningen muziekscene het EM2 podium betreden. De EM2 is verheugd deze top band aan te mogen kondigen: CT Heida band. Speciale gast op deze avond is Arnout Arkenbout op Hammond.

CT’s carrière begon daar waar andere muzikanten van dromen. Als beginnende muzikante werd ze door de Amerikaanse band IPSO FACTO gevraagd om bij hen te komen spelen en toerde ruim een jaar lang door de States. Haar stem en pianospel zijn karakteristiek voor meerstemmige, catchy, groovy liedjes. Samen met haar band zoekt CT de sound die het beste bij het nummer past, met invloeden uit de soul, blues, jazz, pop, rock en country. Noem haar muziek Americana CT-style. 

De band: Ann Faverey: contrabas. Groovy Lady Lowfrequency. Ze begon als gitariste, maar toen ze de contrabas ontdekte kon ze niet meer terug. Een Powervrouw, die ooit de persoonlijke aanmoedigingsprijs won in de voorronde van de Grote Prijs van Nederland. Han Latupeirissa: percussie + klein akoestische drumstel. Deelt soepele klappen uit op cajon, conga’s en aanverwant slagtuig. Leerde het vak van Nippy Noya, vormt samen met Faverey het lenig fundament van de band. Koen Jongsma: gitaar, backing vocals. Funky & Rocksteady, doet dat je-ne-sais-quoi dingetje dat maakt dat je voeten niet stilstaan. Mervyn Gerds: gitaar, backing vocals. Mr. Multiplayer; wizard op snaar en toets, met bereik van c tot cis viergestreept, 

3 jaar geleden verscheen CT’s debuutalbum Little Woman. Een nieuwe album is in de maak. 

Beide liedjes stonden in de Noord 9, de hitlijst van RTV Noord. Na het verschijnen van haar debuut cd werd ze o.a. door Hijlco Span geïnterviewd op Radio 5. Dit interview is hier terug te luisteren.

Wat anderen over CT’s CD schrijven, greep uit recensies:

“Little Woman, een prachtplaat in een stijlvol vormgegeven hoesje”. (Folkforum, Assie Aukes ) 

‘Zij heeft een volkomen eigen stijl met invloeden uit de jazz, soul en gospel, maar alles is heel licht en persoonlijk gebracht. Little Woman’ is een prachtig album en met liefde gemaakt’. (Real Roots Cafe ) 

“een soulstem waar de muziek al in zit en die dan op deze CD alle ruimte krijgt” (Arjan Hut) 

“De Groningse zangeres CT Heida weet te verrassen met een stem die voor vrijwel ieder genre geschikt is. Blues , jazz, soul, pop, gospel, country, you name it!” (gezien-gehoord.nl) 

www.ctheida.com 

Start dinner: 18:00 uur
Deur open 19:00 uur
Start band 19:30 uur

EM2 presenteert ‘Dinner Concerts’. Naast het concert kun je ook nog genieten van een een hapje in een sfeervolle omgeving. Op het menu: Rodizo stijl steenoven pizza’s, met verschillende toppings. Van 18:00 t/m 21:00 gaan we rond met verschillende slices pizza (ook vegetarisch). 

TICKETS

De VVK is gestart. Koop je kaarten hier

WANNA BE THE FIRST TO KNOW?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!