CAT’S LIKE TO RUMBLE IV – ROCKABILLY – ZATERDAG 18 MEI

Datum: 18/05

Prijs: € 15,- (excl. servicekosten)

Ready, set, Rumble! De suède schoenen kunnen weer uit de kast, want het is tijd voor de 4e editie van Cats like to Rumble.

Rockabilly, oldtimers, jive-dansers, rockers en rollers, ben jij ook een paar decennia te laat geboren? Dan is dit een avondje voor jou! De eerste namen zijn bekend, maar de lijst wordt nog uitgebreid dus hou deze pagina in de gaten!

Slapback Johnny
Slapback Johnny is een band die hard werkt en nog harder rockt. Sinds 2012 heeft het trio in en buiten Europa meer dan 50 keer per jaar bewezen een energieke live-show neer te zetten. Richie’s knallende drums, Rex’ vlammende gitaarspel en Peter’s beukende contrabas staan garant voor een knallende show.

Na meerdere singles met zowel eigen werk als bewerkingen van klassiekers hebben de Johnny’s in 2018 hun debuutalbum wereldwijd uitgebracht via het Duitse label Rhythm Bomb Records. De ingrediënten van “Hit Me Up” zijn rock ’n’ roll, rockabilly, hillbilly, swing en blues. Voeg daar een flinke dosis energie aan toe en je hebt: Slapback Johnny!

Tiffany & The Rhythm Boys
Tiffany; een klassieke schoonheid die je met haar krachtige stem en authentieke verschijning meeneemt terug in de tijd. Geïnspireerd door zangeressen als Patsy Cline, Etta James, Marie Knight en Ann Cole, een Fujiyama mama die de coolste kikkers doet dooien.

Authentieke traditionele Amerikaanse muziek uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Tiffany en d’r Rhythm boys spelen een mix van rockabilly, rhythm and blues, hillbilly en western swing. Soms ingetogen en intiem, soms uitbundiger, nu en dan opzwepend, maar altijd met liefde en passie voor de muziek.

DOWNBEAT MAESTROS (afscheidsshow)
Als je tot 2014 een programmaboekje van een poppodium of festival open hebt geslagen, is de kans groot dat je de naam Downbeat Maestros bent tegengekomen. Fifties roots, rockabilly en dirty blues. Met dat recept wist het kwartet van het kaliber nozems zalen in binnen- en buitenland plat te spelen.
Na de reünie van de band in 2018 zullen de legendarische woorden van inspirator Ronnie Dawson “Give me a Downbeat Maestro” voor de állerlaatste keer te horen zijn op Cat’s like to Rumble IV. Komt het niet van Pieter van der Bij, dan horen we het wel uit Yorn Overwijk zijn strot.

Deze charismatische rock ’n rolla’s versterken elkaar, samen aan het front en worden begeleid door het virtuoze gitaarwerk van Lennard Fopma en aangedreven door drummer Jelle Gietema.  Meer 50’s roots, meer rockabilly en meer dirty blues in een nieuw leren jackje. Nog één keer, voor de action definitief wordt ingepacked.

Black Suspenders
De dame en drie heren van Black Suspenders spelen authentieke rockabilly, country western en rock ’n roll van oma’s recept. De band speelt de tijdloze klassiekers van helden als Hank Williams en Webb Pierce, maar ook de bijna vergeten klassiekers uit het diepste van de oude doos worden in ere hersteld. Black Suspenders brengt een gevarieerd repertoire met veel enthousiasme waarbij naar eigen zeggen “stilstaan je niet gaat lukken”, dus hup; de dansvloer op!

Naast de muzikale programmering:
Bigsby, the singin’ barber komt langs met zijn pop-up-barbershop. Laat je in ’50s stijl knippen door deze schaar-kunstenaar!

Tickets
Voorverkoop € 15,- (excl. servicekosten) Koop ze hier. 
Deur: € 17,50

WANNA BE THE FIRST TO KNOW?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!