✰Feminist Festival✰

Datum: 28/08
Genre: Festival

Een primeur. En wat voor een. Op 28 augustus organiseren activisten van GFN (Groningen Feminist Network) het Feminist Festival Groningen: Siblings in Solidarity in EM2. Tijdens dit eendaagse festival zullen lokale activisten, kunstenaars, academici en verschillende inspirerende personen uit de gemeenschap uiteenlopende workshops, lezingen en voorstellingen geven. Het doel: feministen bij elkaar brengen om van elkaar te leren, nieuwe vrienden te maken en om de lokale activistische gemeenschap te versterken.

Het volledige programma van het Feminist Festival Groningen: Siblings in Solidarity zal in de aanloop naar het festival bekend worden gemaakt, maar een aantal namen zijn al bevestigd. Op 28 augustus kan je onder andere luisteren naar lezingen en en meedoen aan workshops van GFN, ISG (Internationale Socialisten Groningen) Queer Voices en Asterisk. Tijdens het festival is onder andere ruimte om meer te leren over verschillende vormen van onderdrukking, de mechanismen die schuilgaan achter onderdrukking en de impact van onderdrukking op de levens van mensen, dieren en het klimaat. 

Als kers op de taart wordt er ook een Queer History fiets tour georganiseerd en zal er een open air kunstmarkt zijn waar verschillende lokale en feministische kunstenaars hun werk presenteren en verkopen. Denk bijvoorbeeld aan handgemaakte illustraties, sieraden, buttons en nog veel meer.


Houd voor het officiële programma, de kaartverkoop en meer informatie omtrent het festival deze pagina in de gaten.