EM2 zet de knop om - EM2 Groningen
^

EM2 zet de knop om

Van grijs naar groen!
EM2 heeft de primeur het eerste podium van Nederland, en zelfs van Europa, te zijn dat dat aan de hand van zonne panelen zelfvoorzienend wordt in stroomopwekking -en opslag. Naast de groene hel heeft Groningen nu dus ook een groene pop tempel.

Zet met ons de knop. Je bent welkom op vrijdag 21 April vanaf 16.30. Een aanmelding wordt gewaardeerd.


Meer over Solar Veneu

Op het dak van EM2 zijn 143 zonnepanelen geïnstalleerd met een bijkomend accupakket, goed voor 50 KW stroomopslag. EM2 zet hierbij als experimenteel podium een flinke stap vooruit in het verduurzamen van de evenementenbranche. 


Wat dit project bijzonder maakt

–         Combinatie met accu opslag. Voor veel bedrijven en huishoudens niet interessant want het piekverbruik ligt vaak overdag, daarbij zijn ook de teruglever voorwaarden nog gunstig. Echter geldt  voor de evenementenbranche dat de vraag van stroomverbruik juist ‘s avonds is. Ook met het oog op veranderende regelingen mbt teruglevering wordt het gunstiger stroom op te slaan.

–         EM2 is een ongesubsidieerd podium en valt buiten de regelingen voor subsidies van verduurzaming (want zijn geen grootverbruik aansluiting). Dit hele project wordt dus plat gezegd uit eigen zak betaald. Een flinke investering. EM2 ziet echter kans door zich te profileren als  ‘duurzame evenementen locatie’ een specifiek segment aan te spreken van bedrijven dat in de bedrijfsvoering ook groene ambities wil uitdragen.

– De installatie is uitgevoerd door Koolen Solar Projects.


Het plaatsen van zonnepanelen sluit aan op de duurzame bedrijfsvisie van EM2. De locatie bestaat nu 5 jaar en is vanaf de start bezig met de vraag ‘kunnen we hier een duurzamere oplossing voor verzinnen?’.  Zo was EM2 tevens het eerste podium in Nederland dat zacht plastic heeft verbannen en met grote evenementen alleen met hard cups werkt. Ook is de EM2 zelf op duurzame wijze gebouwd vanuit het cradle-to-cradle principe.

Benieuwd wat wij nog meer doen? Bekijk dan onderstaande link.