Sluiten

BLOG #2 CROWDFUNDINGACTIE

We willen een zelfstandig functionerend cultureel podium dat makkelijk inspeelt op de wensen van de bezoeker realiseren. Niet zozeer subsidie maar een goed verdienmodel waarin we excelleren in verhuuractiviteiten moet het fundament worden van de organisatie. De Triodos Bank steunt het door ons opgestelde bedrijfsplan en dekt kosten van de bouw van de locatie. Maar voor het bouwen van praktische zaken zoals toiletten, de aanleg van nutsvoorzieningen, het stro, de wandisolatie en voor de inrichting van het pand, is nog minstens € 50.000,-. nodig.

Daarom hebben we besloten om crowdfunding in te zetten. Niet alleen voor de financiële ondersteuning maar ook om Groningen kennis te laten maken met onze plannen en om onze achterban te betrekken bij het project. We zien dat in het centrum van Groningen de focus vooral ligt op uitgaansgelegenheden voor de student. Veel 25+ers zijn de standaardkroegen echter ontgroeid en willen iets anders. Met name aan deze doelgroep denken we een nieuwe en bijzondere locatie te kunnen bieden.

Dit alles wordt geïnitieerd door Chris Garrit en Alieke Rademaker, beiden zijn al verscheidende jaren actief in de culturele sector. Naast de crew van de EMG worden zij bijgestaan door een grote groep creatievelingen en van-alleskunners die de twee zullen meehelpen met bijvoorbeeld; de vormgeving (PIT), interieurontwerp (Manon Westmeijer) en het ontwerpen en bouwen van de zaal (De Boer Staalbouw).

De crowdfunding wordt gelanceerd  op 14 december op Crowd About Now.

Spoiler: Inmiddels met succes behaald!

De crowdfundingsactie werd op 16 februari 2017 met succes afgerond. Dankzij 142 investeerders werd het maximale streefbedrag van 120 % (€60.000) behaald.  Met deze geweldige steun in de pocket kon direct het startschot worden gegeven voor de bouwprocedure. De aanvraag voor de bouwvergunning ging de volgende dag dan ook richting het stadhuis.