Sluiten

BLOG #1 – DE PLANNEN

EMG wordt EM2

Op het voormalige Suikerunie terrein willen wij een nieuw cultureel podium bouwen. De basis voor de EM2 werd al eerder gelegd op de locatie van de EMG Faktors. In een oude graansilo wisten we binnen drie jaar een succesvol podium neer te zetten. Hier vond een breed scala aan activiteiten plaats. Het is ons gelukt om in een korte periode een grote naamsbekendheid, flink netwerk en een hecht team op te bouwen.

Vanwege de verkoop van het pand door de gemeente Groningen werden we echter genoodzaakt de activiteiten te staken. De grote vraag vanuit het publiek en het bedrijfsleven naar een locatie ‘waar het net even anders is’ heeft ons doen besloten dit avontuur elders voort te zetten. Inmiddels hebben we onze zinnen gezet op het voormalige Suikerunie terrein. Een industriële locatie op nog geen 10 minuten fietsafstand van het centrum. Er is hier veel ruimte en een gegarandeerde vestigingsperiode tot 2030.

We gaan hier een plek bouwen waar ideeën van de Stadjers deel uitmaken van de programmering. Maar ook een plek om met vrienden samen te komen, te eten en te drinken en om grote feesten te houden. Een oase aan de rand van het centrum waar het nét even anders is en de energie immer broeit. Een plek die aanvoelt als vakantie.

Onze voorkeur gaat uit naar duurzame bouw. We willen daarom een zaal neerzetten die na 14 jaar weer kan worden afgebouwd. Dit past bij de benadering van een circulaire economie. Zo worden extra compartimenten gerealiseerd met containers en zal een buitenwand van stro zorgen voor warmte- en geluidsisolatie. De binnenwanden van de zaal worden gemaakt van speciale geperforeerde panelen voor een optimale akoestische beleving. Hiermee zullen we ons onderscheiden in het podium aanbod van Noord-Nederland.

Afbeeldingen naast de tekst zijn foto’s van de oude locatie van EMG Faktors.