Sluiten

How to StroBouw

Zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.

STROBOUW: DUPLO VOOR VOLWASSENEN.
Voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van bouwen met stro en ontwikkelingen op gebied van duurzaam bouwen organiseert EM2 een symposium met presentaties en een praktijkgedeelte.

Bouwen met stro kent een lange traditie maar is in de vergetelheid geraakt. Met de vraag naar duurzaam bouw en ‘off the grid’ wonen is bouwen met stro als trend uit Amerika komen overwaaien. Als bouwmateriaal krijgt het ook steeds meer voet aan wal in Nederland.  Logisch ook, want bouwen met stro raakt veel vlakken: het is duurzaam, makkelijk te produceren en heeft daarnaast nog veel meer goede kwaliteiten. De interesse voor dit topproduct neemt dan ook toe, maar daarmee natuurlijk ook de vragen. Want is het wel brandveilig en stevig genoeg? En hoe lang blijft alles goed? Om antwoord op deze vragen te geven organiseren wij een strobouwdag. Op zaterdag 7 oktober, een lezing en een dag bouwen in de praktijk. Dit zal gebeuren bij het nieuwe pand van de EM2.

INZET VAN STROBOUW BIJ DE EM2

EM2 gaat strobouw inzetten vanwege de isolerende waarde en als afwerkingmateriaal vanwege het natuurlijk karakter.
Maar stro kan ook de basis vormen van een huis of bijgebouw. Bouwen met stro is nog niet erg gangbaar maar is zeker in ontwikkeling. Mocht je bouwplannen hebben, al is het voor een kleine uitbreiding, dan is deze techniek zeker het overwegen waard. Een andere bijkomstigheid is namelijk dat het een hele hanteerbare, toegankelijke en vooral een leuke manier van bouwen is.

Direct een huis bouwen is voor de meeste mensen misschien wat teveel gevraagd. Maar er zijn ook toepassingen te bedenken die wellicht makkelijker uitvoerbaar zijn. Denk hierbij aan; een tussenwand, afscheiding in de tuin, bekleding van oefenruimte, geluidsstudio of een tuinhuisje.

AANMELDEN;

Net als wij enthousiast geworden over bouwen met stro? Dan is dit je kans om op een laagdrempelige en leuke manier meer te weten te komen over dit onderwerp!

De kosten voor de eendaagse cursus zijn € 20,-. Inclusief lunch.
De dag begint met een lezing van een professional gevolgd door een praktijkmiddag waarin de basistechnieken worden gedemonstreerd en door de cursisten zullen worden toegepast.
Tijden: 10:00 tot 18:00 uur

Kijk ook op ons Facebook evenement. 

Kaarten kopen voor  zaterdag 7 oktober kan via deze link.