Sluiten

GELUID

Streven naar de ultieme moderne geluidsbeleving !

De EM2 is gebouwd vanuit de gedachte een zaal neer te zetten met een hoogwaardige akoestiek. Een zaal waarin het geluid van zowel sprekers, dan wel (hedendaagse) muziek als prettig wordt ervaren. Om dit te bereiken zijn de wanden en het dak opgetrokken uit speciale geluiddempende platen en “zweeft” de houten vloer boven de grond doormiddel van rubberen dempers. De aangebrachte akoestische binnendoos zorgt voor de directe akoestiek in de zaal.

Volgens de berekeningen over de akoestiek vooraf, beloofde het meteen al bijzonder gebouw te worden. Het eindresultaat oversteeg akoestisch gezien onze verwachtingen. Nu de zaal de laatste kleine geluidstechnische aanpassingen heeft ondergaan, is de EM2 inmiddels uitvoerig getest, waaruit blijkt dat de akoestiek nog mooier uit de verf komt dan bedacht. Daar zijn we als team super blij mee en trots op.  De EM2 is geluidstechnisch nu al een unieke zaal in Noord Nederland geworden. Nergens is spraak en (pop) muziek in alle frequenties is zo helder, duidelijk en strak als in de grote zaal van de EM2. Dit met als grote voordeel dat het geluid niet zo hard moet worden afgespeeld en iedereen zich tijdens bv muziek makkelijk verstaanbaar kan maken.
Door de akoestische eigenschappen van de EM2 is ook het geluid overal in de zaal in het zelfde volume te horen.

Wij delen graag op projectbasis onze expertise, in het bouwen van ultiem akoestische ruimten geschikt voor de hedendaagse muziekbeleving.

Verhuur geluid

Voor producties tot 300 mensen verhuurt de EM2 een professionele geluidsset. De Em2 zelf werkt standaard met Dynacord hardware en Electro Voice speakers. Voor grotere producties (meer dan 300 bezoekers), of producties op maat, verwijzen we je graag door naar onze vaste partner in geluid: RentAmp.

RentAmp is al decennia een gerenomeerd bedrijf uit Groningen en is vanaf dag een betrokken geweest bij de (technische) realisatie van de EM2. Hierdoor beschikt Rentamp over de nodige technische knowhow van de zaal en weet na berekeningen exact wat nodig voor een subliem geluid. De crew van de EM2 gaat voor goede betrouwbare kwaliteit. Zeker het geluid is daarbij altijd een belangrijk uitgangspunt geweest. We zijn erg blij, dit samen, met het voor ons beste geluidsbedrijf van de stad Groningen te organiseren. Hierdoor zijn we in staat aan de hoogste eisen van elk evenement in de EM2 te voldoen.

ClairBrothers KitCurve

Vanaf heden hebben wij onze P.A uitgebreid met Kitcurve12+ en Kitsub luidsprekers van het befaamde merk ClairBrothers. Na veel merken en soorten beluisterd te hebben viel onze keuze op deze luidsprekers. Dit systeem sluit met zijn klankkarakteristieken en hoge geluidsdruk goed aan op onze huidige systemen.

Labgruppen PLM series

Daarnaast hebben we ter aanvulling van onze versterkers, de Labgruppen PLM12k44 & PLM20k44 toegevoegd. Na al jaren met grote tevredenheid met Labgruppen versterkers te werken is dit de ultieme aanvulling. Deze versterkers zijn breed inzetbaar doordat ze gemakkelijk te configureren zijn d.m.v. Lake processing software. Uitermate geschikt voor zowel P.A- als monitor- versterkers.

Tevens werken we met de grootste backline-leveranciers van Noord Nederland. Hierbij is een ruim assortiment aan backlinematriaal beschikbaar. Hiermee kan altijd voldaan worden aan de technische wensen van de optredende artiest.

Meer informatie (in de vorm van een website) over de firma RentAmp