Sluiten

GELUID

 

Streven naar de ultieme moderne geluidsbeleving !


De EM2 is gebouwd vanuit de gedachte een zaal neer te zetten met een hoogwaardige akoestiek. Een zaal waarin het geluid van zowel sprekers, dan wel (hedendaagse) muziek als prettig wordt ervaren. Om dit te bereiken zijn de wanden en het dak opgetrokken uit speciale geluiddempende platen en “zweeft” de houten vloer boven de grond doormiddel van rubberen dempers. De aangebrachte akoestische binnendoos zorgt voor de directe akoestiek in de zaal. De gebruikte (geïmpregneerde) stropakken aan de buitenzijde van het pand zorgen voor de demping van de lage tonen naar buiten toe. Het (natuurlijke en lokale) geperste strobalen hebben hoge geluiddempende eigenschappen. Hiermee proberen we eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken indien er voor een evenement geluid nodig mocht zijn. Een bijkomend voordeel van de buitenste stromuren is de isolerende eigenschappen voor een constanter prettig klimaat in het gebouw.
Volgens de berekeningen over de akoestiek vooraf, beloofde het meteen al bijzonder gebouw te worden. Het eindresultaat oversteeg akoestisch gezien onze verwachtingen. Nu de zaal de laatste kleine geluidstechnische aanpassingen heeft ondergaan, is de EM2 inmiddels uitvoerig getest, waaruit blijkt dat de akoestiek nog mooier uit de verf komt dan bedacht. Daar zijn we als team super blij mee en trots op.  De EM2 is geluidstechnisch nu al een unieke zaal in Noord Nederland geworden. Nergens is spraak en (pop) muziek in alle frequenties is zo helder, duidelijk en strak als in de grote zaal van de EM2. Dit met als grote voordeel dat het geluid niet zo hard moet worden afgespeeld en iedereen zich tijdens bv muziek makkelijk verstaanbaar kan maken.
Door de akoestische eigenschappen van de EM2 is ook het geluid overal in de zaal in het zelfde volume te horen.

Wij delen graag op projectbasis onze expertise, in het bouwen van ultiem akoestische ruimten geschikt voor de hedendaagse muziekbeleving.

Het concept, ontwerp en uitvoering komt van Chris Garrit.

Verhuur geluid:
Voor producties tot 300 mensen verhuurt de EM2 een professionele geluidsset. De Em2 zelf werkt standaard met Dynacord hardware en Electro Voice speakers. Voor grotere producties (meer dan 300 bezoekers), of producties op maat, verwijzen we je graag door naar onze vaste partner in geluid: RentAmp.

RentAmp is al decennia een gerenomeerd bedrijf uit Groningen en is vanaf dag een betrokken geweest bij de (technische) realisatie van de EM2. Hierdoor beschikt Rentamp over de nodige technische knowhow van de zaal en weet na berekeningen exact wat nodig voor een subliem geluid . De crew van de EM2 gaat voor goede betrouwbare kwaliteit. Zeker het geluid is daarbij altijd een belangrijk uitgangspunt geweest. We zijn erg blij, dit samen, met het voor ons beste geluidsbedrijf van de stad Groningen te organiseren. Hierdoor zijn we in staat aan de hoogste eisen van elk evenement in de EM2 te voldoen.

Tevens werken we met de grootste backline-leveranciers van Noord Nederland. Hierbij is een ruim assortiment aan backlinematriaal beschikbaar. Hiermee kan altijd voldaan worden aan de technische wensen van de optredende artiest.

Meer informatie (in de vorm van een website) over de firma RentAmp