Sluiten

EM2 X DOGGERLAND CRAFT CIDER PROEVERIJ – ZONDAG 8 JULI

8 juli, 2018, zaal open: 16:00 aanvang: eindtijd: 22:00
Prijs € Free Entrance

Deze dag zal in het teken staan van het verfrissende en fruitige elixer “Cider!”

Cider heeft wellicht een wat discutabele reputatie. We willen natuurlijk geen namen noemen, maar het begint met een J en eindigt op illz. Wij zijn er echter van overtuigd dat er een hele wereld van smaaknuances schuil gaat achter dit appelsapje. Kom dus proeven en laat je verrassen door cider!

 
Groningen is sinds dit voorjaar een heuse ciderbrouwerij rijker: Doggerland Craft Cider. Doggerland is vernoemd naar de zandbank tussen de UK en ‘The Continent’ en streeft naar het settelen van de Engelse cidercultuur in het Noorden des lands. Dat vinden wij een goed plan.Wat ook een goed plan is van Doggerland, is dat zij hun cider maken van appels die ‘over’ zijn van appelbomen bij mensen thuis. En dat ook nog eens met appels uit de regio. Een mooie manier om met ‘voedsel waste’ om te gaan!
 

Op het programma staat een proeverij van de volgende ciders:

 
// Gembergloed
De Bramley’s Seedling, een grote ietwat vreemd gevormde appel, vormt de basis van deze cider met karakter. De vergisting met verse gember zorgt voor een aangename balans in deze friszure cider.
 
// Honinghout
Honinghout is een op hout gerijpte cider met honing en tonen van vanille en whiskey.
 
// Wildebras
Wildebras is een frisse appelcider die spontaan vergist is door wilde gisten uit de natuur. Een cider zoals cider bedoeld is, zonder toevoegingen, puur natuur.
 
// Ad Hop
Ad Hop is een dry-hopped appelcider met licht bittere tonen van hop. Meer dan vijfentwintig verschillende oud Nederlandse appelrassen vormen de basis van deze cider.
 
Naast cider ook nog lekkere en bijpassende hapjes.
 
Cider tasting hosted by Groningen newest Craft Cider Brewery ‘Doggerland‘. 
Let yourself be surprised by the world of flavours behind this lovely apple juice.
On the manual:
 // Gembergloed : cider with a touch of ginger
// Honinghout : matured in a  wooden barrel with tones of honey, whiskey and vanilla. 
// Wildebras : Old skool cider by ‘spontaneous fermentation’. 
// Ad Hop : dry-hopped applecider made out of 25 different apple varieties.